Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik van de website te kunnen analyseren.

Consort

De instrumentalisten vormen een broken consort: een koor van instrumenten afkomstig uit verschillende instrumentenfamilies. Vaak spelen ze mee met de zangstemmen, soms hebben ze hun eigen partij. De cello begeleidt de bassen, de viola da gamba de tenoren, de basblokfluit en de bastraverso spelen met de alten mee, en de tenorblokfluiten met de sopranen. Zo ontstaat een authentieke gemengde klank die goed bij de vroege muziek past.
De laatste tijd zijn er ook nieuwe ontwikkelingen gaande op instrumentaal vlak dankzij een uitgebreider instrumentarium en de aansluiting van nieuwe instrumentalisten. Daarbij blijft die authentieke gemengde klank steeds de maatstaf.

Meespelen

Bij de instrumentalisten kunnen we nog een (alt)violist en een rietblazer plaatsen. Instrumentalisten moeten in staat zijn hun partij zelfstandig te spelen. Belangstellenden spelen vier weken mee om de sfeer te proeven en van beide kanten te kijken of het bevalt. Na die vier weken volgt een moment van overleg met de dirigent over je wensen en mogelijkheden.

Zie voor contactgegevens en repetitielocatie onze webpagina contact

Meer informatie over • blokfluit en traverso • viola da gamba